Het cursusmateriaal

De opleiding van Cygnus 7 maakt gebruik van de wereldwijd gebruikte Typingmaster-software. Wij bieden het materiaal online aan. Om het cursusmateriaal te gebruiken is het niet nodig om software te installeren op je eigen PC.

De lessen

Het cursusmateriaal is opgebouwd uit 13 lessen en een eindexamen. Door de modulaire opbouw van de typecursus is het niet nodig om elke les in 1 keer af te ronden.

Elke les wordt afgesloten met een korte eindtoets. Op deze manier kun je je eigen voortgang prima in de gaten houden en kun je voor jezelf ook nagaan of je nog wat meer oefening nodig hebt om de nieuwe letters blindelings aan te leren.

Typetesten

Nadat je alle lessen hebt voltooid kun je je vervolgens heel goed voorbereiden op het eindexamen door gebruik te maken van de typetesten. Bij de typetesten kun je kiezen uit een groot aantal teksten. Er zitten er altijd wel een paar bij die je aanspreken.

Dyslexie

Onze typecursus is bijzonder geschikt voor dyslectici. De meeste kinderen met dyslexie weten bij ons hun typediploma te behalen! Het typen wordt aangeleerd in een eigen tempo, waarbij wij adviseren om de letters die getypt worden uit te spreken tijdens het aanslaan.